Colegiul Tehnic de Marină ”Alexandru Ioan Cuza” Constanţa este câştigătorul competiţiei naţionale,, Baterel şi Lumea NON –E ’’, organizată de Asociaţia ENVIRON, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și cu Ministerul Educației Naționale. Concursul a constat în colectarea selectivă de deşeuri electrice şi electronice şi o amplă campanie de conştientizare, responsabilizare socială a elevilor liceului şi familiilor acestora.

Cei zece elevi, coordonaţi de dna director Negreţ Iuliana şi  profesor de chimie  Şerban Maria, au reuşit să colecteze o tonă de deşeuri electrice şi electronice, obţinând astfel locul I pe ţară şi drept recompensă o excursie în Italia, la parcul de distracţii Gardaland, în perioada 9-11 septembrie 2016.

Iată şi una din impresiile elevilor: ,,Totul a fost peste aşteptări! Călătoria cu avionul a fost superbă. Condițiile  de cazare au fost excepţionale, programul nostru organizat foarte bine, până în cele mai mici detalii. Ne-am simţit foarte bine, ne-am distrat foarte bine. Pe scurt, mi-a plăcut, m-am distrat şi aş mai repeta o astfel de experienţă! Şi ştiu cum o voi face, implicându-mă în proiectul Baterel în noul an şcolar !