„Bine c-ați venit acum, la scandal, dar nu scrieți nimic despre ce facem bun și frumos în școală!“. Erau cuvintele cu care mă întâmpinau directorii și profesorii, în ultimii ani, de fiecare dată când eram nevoită să merg în documentare pe urmele diverselor reclamații sau, spre exemplu, la finalul… dezastruoaselor examene de Bacalaureat.

În condițiile în care presa a ajuns să servească „nevoia“ exacerbată de sânge și brutalitate a tot mai multor indivizi, din două în două dimineți eram întrebată la ședința redacțională „Tu cu ce ne ameninți astăzi?“. Exasperarea de a fabrica mereu subiecte senzaționale, care să stârnescă valuri de comentarii și să rostogolească, sub anonimat, cele mai mizerabile bârfe a amputat plăcerea de a fi jurnalist.

Ne abrutizăm pe zi ce trece, lăsând faptele frumoase să devină banale „obiecte“ de LIKE sau SHARE (în cel mai fericit caz!!!).

Reproșurile permanente, din stânga sau dreapta, și anume că nu mai vedem nimic bun în învățământul constănțean m-au determinat să sper că o platformă dedicată preocupărilor și activităților din grădinițe, școli și licee din tot județul Constanța ar oferi posibilitatea unei alte perspective… POZITIVE. DAR NU ASERVITE!

Și chiar un schimb util de bune practici, în folosul ambelor părți: și al profesorilor, dar și al elevilor.

Comunitatea învățământului constănțean numără zeci de mii de suflete, dar în același timp și opinii, care nu trebuie să ne lase indiferenți, de aceea vă provoc să demonstrăm că NE PASĂ!

Simona ANGHEL