Desfășurat la Craiova, Concursul Național „Made for Europe” s-a adresat elevilor din clasele I-XII și a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor acumulate în derularea proiectelor finanţate prin programele europene.

La această competiție au participat 124 de elevi din întreaga țară, constănțenii prezentându-se cu trei produse realizate în cadrul proiectelor Erasmus plus, cheile de acțiune unu și doi, dar și produse eTwinning. „Ele reflectă creativitatea, imaginația elevilor și profesorilor și sunt foarte variate: de la ghiduri, site-uri, jocuri realizate de elevi până la momente artistice, rețetare. Evaluarea a fost realizată de 24 inspectori școlari din mai multe județe ale țării, prilej cu care au fost punctate tehnicile de prezentare, produsul obținut, originalitatea, dar și elementele surpriză. Sunt mândră că cei trei elevi din județul nostru au adus acasă un premiu I, la secțiunea proiecte strategice, un premiu II, la secțiunea mobilități ale elevilor, și un premiu III, la secțiunea eTwinning“, declara prof. Geanina Zaharia, inspector proiecte educaționale în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Elevul Silviu Manea, clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Gheorghe  Miron Costin”, îndrumat de prof. Semra Curtomer, a obținut premiul I, pentru prezentarea „Ghidului auxiliar de bune practici. Tendințe actuale în servicii hoteliere”, realizat în cadrul proiectului Erasmus+ KA1 „Servicii hoteliere la standarde europene”.

Locul al II-lea a fost obținut pentru prezentarea produsului final „The story of the moose”- comic book, realizată în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „Legends hunt.To explore. To motivate.To cherish”, de elevul Apollon Ioniță, clasa a V-a, de la Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia, sub îndrumarea prof Florica Nicolae. Eleva Alexandra Gabriela Dragomir, clasa a XI-a de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, pregătită de prof. Cristina Gîlă, a obținut premiul al III-lea, pentru prezentarea produsului final revista online a proiectului eTwinning  „European immigration”.