A fost lansată competiţia deschisă de selecție a 20 de școli gimnaziale din mediul rural, în care se va derula proiectul Digitaliada pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Informațiile privind metodologia de selecție pot fi accesate aici: digitaliada.ro/scolile-digitaliada.

 Proiectul Digitaliada este derulat de Fundația Orange cu acordul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Are drept scop promovarea educației digitale și ȋmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor prin folosirea tehnologiei digitale în completarea metodelor tradiționale la orele de Matematică și TIC.

Se vor pune la dispoziția celor 20 de școli selectate materiale didactice digitale pentru disciplínele Matematică și TIC (pentru clasele V-VIII), echipamente electronice și IT pentru uzul elevilor și al profesorilor (tablete, laptopuri și videoproiectoare), training specializat pentru aplicarea metodologiilor și folosirea echipamentelor, dar și asistență de specialitate pe întreg parcursul proiectului.

Competiția pentru selectarea școlilor care vor fi beneficiarele proiectului se va desfășura în intervalul 17 mai – 31 iulie 2017:
Etapa 1. Înregistrarea dosarelor de aplicație: 17 mai – 02 iunie 2017
Etapa a 2-a. Evaluarea dosarelor de aplicație: 03 iunie – 12 iunie 2017
Etapa a 3-a. Interviuri și vizite în teren: 13 iunie – 15 iulie 2017
Etapa a 4-a. Evaluarea finală: 16 iulie – 31 iulie 2017

Competiția este reglementată printr-o Metodologie de selecție, care pune la dispoziția celor interesați toate detaliile necesare.

Metodologia poate fi descărcată de aici: digitaliada.ro/scolile-digitaliada.