În 2007 când, la inițiativa prof. Alina Dermengiu, debuta Festivalul liceenilor FILMMIC, conducerea Liceului Teoretic „Traian“ cel mai probabil că nici nu se aștepta ca evenimentul să capete o astfel de amploare.
Dar iată că anul acesta FILMMIC serbează 10 ani și se bucură de o popularitate ce a depășit granițele țării.
Sub atenta coordonare a prof. Constantin Caracoti (director), prof. Dorina Chivu (director adjunct), echipei i s-au alăturat, pe rând, prof. Angelica Crețu (bibiliotecar), prof. Dr. Oana Staicu, prof. Mariana Bulac, iar elevii acestui liceu au învățat ce înseamnă să fii voluntar într-un proiect care le-a fost dedicat.
FILMMIC a evoluat apoi de la un an la altul, bucurându-se de participarea regizorului Dinu Tănase, a actorului Florin Piersic Jr., a regizoarei Carmen Lidia Vidu, a actorului Dan Cojocaru, iar scriitoarea Iulia Pană s-a constituit într/un real liant între generații.
Vineri, 19 mai, începând cu ora 10, la Casa de cultură a sindicatelor din Constanța vor fi premiate cele mai bune creații. Gala de premiere va fi urmată de un workshop cre se va desfășura la Club Doors, începând cu ora 13, prilej cu care membrii juriului se vor întâlni cu finaliștii.
Jurizarea filmelor a fost făcută de profesioniști din industria cinematografică și din educație: criticiul de film Irina Margareta Nistor, președinte de onoare al juriului, regiyorul Toma Enache – președinte al juriului, Antoaneta Cojocaru – actriță la Teatrul Bulandra, prof. Marinela Natalia Mrejeru – inspector școlar, și prof. Anamaria Burada – metodist Casa Corpului Didactic.