În perioada 19-21 mai, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează, în colaborare cu Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, Concursul naţional de limba latină „Certamen Ovidianum Ponticum”. La competiţia din acest an s-au înscris 67  de elevi de nivel liceal – din 17 județe  din România  și 7 elevi  de la Liceo Classico Ovidio Sulmona, din Italia.

Recunoaşterea şi interpretarea unor teme şi motive poetice din opera poetului latin Publius Ovidius Naso și demonstrarea valorii de model a poeziei ovidiene în literatura universală sunt câteva dintre  temele pe care elevii participanți trebuie să le ilustreze  în cadrul  Întrecerii ovidienilor la Pontul Euxin. Concursul național – aflat la cea de-a XXIV-a ediție – a fost inițiat de  profesor Constantin Daba,  continuat de profesoara Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic „G. Călinescu”.

Vineri, 19 mai, la ora 18.00, va avea loc Festivitatea de deschidere a competiției, la Colegiul Național „Regina Maria” din Constanța, urmând ca sâmbătă, 20 mai, la ora 9.00, să se desfășoare proba scrisă la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa (3 ore pentru toţi elevii, respectiv  încă 3 ore pentru elevii care participă la selecţia pentru lotul internaţional Sulmona 2017).Totodată, începând cu ora 13.00, va avea loc Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice destinată  profesorilor de limbi clasice şi celor de limba şi literatura română.

Duminică, 21 mai, la ora 10:00, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, va avea loc premierea elevilor. În urma acestui concurs, vor fi selectați  reprezentanţi ai lotului României pentru Concursul internaţional de limba latină „Certamen Ovidianum Sulmonense” care se va desfăşura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2018.

Mai multe informații, pe site-ul concursului: https://sites.google.com/site/ovidianum/