În perioada 22-24 mai, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ a organizat cea de-a IX-a ediție a Festivalului International de teatru pentru Elevi „Aplauze“, care a reunit și de această dată numeroși elevi români pasionați de arta actoriei, dar și din străinătate.

Colegiul “Mircea cel Batran” reprezintă una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ preuniversitar din țara noastră. An de an, acesta se remarcă prin rezultate academice deosebite, precum și prin organizarea a numeroase activități menite să răspundă nevoilor comunității. Obiectivele declarate de conducerea colegiului sunt de a promova excelența, de a păstra vii tradițiile și de a ridica în permanență standardele.

„Ca o concluzie a acestei manifestări înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale (CAEN), domeniul VII, poziţia 10, putem remarca implicarea şi interesul  elevilor şi profesorilor participanţi, precum şi dorinţa exprimată de aceştia de a reveni şi la următoarea ediţie a Festivalului“, afirma prof. Florentina Gheorghe, consilier de imagine.

Iar surpriza cea mare la ediția de anul acesta au oferit-o cei de la trupa Liceului Ovidius, care au reușit să câștige trofeul, cu o piesă după marele Will.

Dar iată cum a arătat podiumul: Premii speciale: Premiul pentru originalitate Trupa “Noi” a Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța, pentru piesa “Mic îndrumar de şcoală nouă” (Călin Ciobotari, Vladimir Helmis, Radu Horghidan)

Premiul pentru mișcare scenică  Trupa „Step by Step”  („P.R.Slaveikov” Highschool Dobrich, Bulgaria), pentru piesa “1944” (de Dimitar Dimitrov)

Premiul pentru costume: Trupa „Thalia” (CT Electronică şi Telecomunicaţii „Gh.Mârzescu”  Iaşi) pentru  piesa “Doctor fără voie” (de Moliere)

Premiul pentru spectacol în limbă străină – Trupa „MDT” (CN „G.Munteanu Murgoci” Brăila) – pentru piesa “Apostrophe’s” (de Bradley Hayword)

Premii de interpretare: Premiul pentru cel mai bun actor – Alexandru Agafiței de la Trupa „Thalia”  (LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa) cu piesa “Ursul” (de Anton Pavlovici Cehov)

Premiul pentru cea mai buna actriță – Cristina Petre de la Trupa „Arthesium”  (LT „Hyperion” Bucureşti) cu piesa “Vinovatul” (de Ion Băieşu)

Premiul pentru rol secundar – Victor Ignat de la Trupa “Noi” a Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța, pentru piesa “Mic îndrumar de şcoală nouă” (Călin Ciobotari, Vladimir Helmis, Radu Horghidan)

– Smaranda Ciobanu  de la trupa Liceului „Mihail Kogălniceanu” Chişinău, Republica Moldova cu piesa “Cumetrele” (de Michel Tremblax)

 Premiul III – Trupa școlii „Isidora Sekulic” Novi Sad, Serbia cu piesa “Hamlet” (de William Shakespeare)

Premiul II – Trupa „Arthesium”  (LT „Hyperion” Bucureşti) cu piesa “Vinovatul” (de Ion Băieşu)

Premiul I – Trupa Liceului „Mihail Kogălniceanu” Chişinău,Republica Moldova cu piesa “Cumetrele” (de Michel Tremblax)

Trofeul – Trupa „În dulcele stil clasic” (LT „Ovidius” Constanţa) cu piesa “Hamlet, prinţ al Danemarcei” (după William Shakespeare)