Din dorinţa de a construi o tradiţie, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârşova a organizat vineri, 19 mai, a treia ediţie a manifestărilor intitulate „Ziua şcolii”.

Programul dedicat acestui eveniment a inclus animaţie stradală, carnavalul poveştilor (pentru elevii ciclului primar), dansul „Vestitorii prieteniei” în colaborare cu elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” din Constanţa, concursuri de cultură generală, sportive, ateliere de pictură, desene pe asfalt, story-telling, ateliere de hand-made, ateliere educaţionale diverse.

 O atenţie deosebită a fost acordată lansării proiectului „HAR – Hârşova –Angajament pentru Reuşită”, finanţat de către Fundaţia „Noi Orizonturi”.

Lansarea a avut loc în sala mare a Primăriei oraşului Hârşova, în prezenţa primarului localităţii, domnul Viorel Ionescu, a consilierilor locali şi a unor reprezentanţi ai comunităţii locale. Cu acest prilej, au fost prezentate eforturile liceului, ale elevilor şi cadrelor didactice implicate în proiect, pentru ca şcoala să devină o instituţie deschisă parteneriatelor şi ancorată în realităţile comunităţii locale.

Prezentarea proiectului a fost realizată de către doamna profesor Piştea Manuela-Cornelia, directorul liceului, şi doamna  Ostaci Crina-Florentina, profesor, membru al Consiliului de Administraţie din cadrul liceului.

 „Ziua școlii s-a încheiat cu un program artistic prezentat în colaborare cu Casa de Cultură a oraşului Hârşova, urmat de premierea elevilor căştigători la concursurile şi competiţiile organizate la nivel local, judeţean şi naţional, sub egida ISJ Constanţa şi a MEN. În aplauzele spectatorilor prezenţi în număr mare în Piaţa centrală a oraşului, a urmat la final, crosul Color (E) Motion, deschis tuturor copiilor şi adolescenţilor ce au dorit să se amuze într-o mare de culori“, a afirmat consilierul de imagine al şcolii, profesor Alexandru Bujeniţă.