Pe 26 mai, a sunat clopoțelul pentru ultima oară pentru elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța, care și-au luat la revedere de la cei mai frumoși ani, de la școala în care au invătat, de la profesori și colegi. În uralele și sub arcada de trandafiri roșii realizată de colegii lor din clasele a XI-a, elevii îmbrăcați în robe, toci și eșarfe s-au îndreptat emoționați spre sala de festivități, în acordurile melodiilor ,,Gaudeamus igitur” și ,,Ani de liceu”.

Directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea, i-a felicitat și le-a urat succes la examene și pe drumul pe care îl vor alege în viață, menționând rezultatele deosebite la olimpiade și concursuri, la clasa a XII-a B (Andreea Bianca Popescu – premiul II etapa locală și județeană la olimpiada de biologie și premiul I etapa județeană la olimpiada ,,Lectura că abilitate de viață’’; Andreea Monica Savulescu – mențiune etapa județeană la olimpiada de biologie; Cătălina Livia Grigore- medaliată la concursuri naționale de dans; Daciana Enache – medaliată la campionatele naționale, europene și mondiale de gimnastică aerobică; Valentin Comănici – medaliat la campionatele naționale de natație;  Alen Molaomer, Teodor Măldăianu, Lidia Stoica, Cosmin Bogdan, Alexandru Mocanu, Rareș Neagu, Cosmin Mardare– la concursul de creativitate în fizică și tehnologii ,,Ștefan Procopiu”; toată clasa a XII-a B – locul 2 pe țară în 2015 la proiectul internațional online TOGETHER IN EXPO și locul 3 pe țară în 2016 la proiectul internațional online TOGETHER IN EDUCATION), la clasa a XII-a C (Andreea Dan – Premiul special la olimpiada națională de limba spaniolă) și la clasa a XII-a D (George Cabuz – Premiul III la concursul Sci-tech challenge 2016; Adrian Stoica – mențiune etapa județeană la olimpiada de istorie).

După ce șefa de promoție 2013-2017, eleva Andreea Popescu a înmânat  cheia următoarei generație ce va absolvi la anul, reprezentată de Marina Radu, elevii au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginții au strigat catalogul și au înmânat premiile: clasa a XII-a A,  profil matematică-informatică, diriginte prof. Oana Cristian, clasa a XII-a B, profil științele naturii, diriginte prof. Leila Acmola, clasa a XII-a C, profil filologie, diriginte prof. Simona Matei, clasa a XII-a D, profil științe sociale, diriginte prof. Corina Tudoras.

Festivitatea de absolvire s-a încheiat rememorând amintirile celor 4 ani de liceu de la fiecare clasă, în care preț de câteva minute, s-au perindat prin fața ochilor celor prezenți momente amuzante al unui timp ce transformă „în oameni mari, niște copii”. La revedere promoția 2013-2017! Revedere frumoasă în 2027!