Nu pot să las trecut cu vederea nici cel de-al doilea eveniment la care am fost părtașă vineri, 26 mai, imediat după despărțirea de jurnalistul Dragoș Pătraru, parcă o continuare a generozității colegului de breaslă.

Puțin după ora 16, am răspuns invitației Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ de a participa la un spectacol intitulat cu… cârlig „38 de minute de generozitate“ și care a făcut sala mare a Palatului Copiilor din Constanța efectiv neîncăpătoare. Am văzut părinți, bunici, frați, veri, cumnați, toate rubedeniile înghesuindu-se să-și pozeze sau să filmeze „vedetele“ ce urcau rând pe rând pe scenă, iar mulți păreau să nu o facă pentru prima dată.

Povestea evenimentului începe o dată cu semnarea parteneriatului în proiectul Erasmus+ KA2 „Seeing and reading the values” („Văzând şi citind valorile”) și în care fiecărei țări i-a fost atribuită câte o valoare europeană: Turcia – toleranţă, Italia – responsabilitate, Polonia – curăţenie, Croaţia – cinste şi Spania – întrajutorare, România – generozitate. Ei bine, manifestarea de vineri s-a dorit atât un gest de generozitate pentru copiii din Centrul de plasament Micul Rotherdam din Constanța, dar a marcat, în același timp, Ziua Internațională a copilului și Ziua învățătorului. Elevilor școlii organizatoare i s-au alăturat colegi din Cumpăna, Ovidiu sau Hârșova, dar și de la Palatul Copiilor. S-au derulat, rând pe rând, 38 de momente artistice, care au adus pe scenă dansuri populare tradiționale, dar și dansuri moderne, balet, gimnastică ritmică, grupuri vocale, dar și soliști.

Mărturisesc că am fost impresionată de emoțiile pe care au reușit să le transmită și de implicarea micuților sau marilor artiști care, spre deosebire de alte ocazii, când îi simțeam plictisiți, forțați să facă asta, de data aceasta păreau că și-au luat foarte în serios rolurile. Felicitări pentru atmosfera creată, iar data viitoare să alegeți o sală mai mare 😊)

P.S. Și dacă tot au circulat pe FACEBOOK fotografii sugestive de pe scenă, eu vă ofer una din sală.