Federația Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (FNAP) se alătură Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), informează Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

„CNMR întarește reprezentativitatea cetățenilor României în fața decidenților prin aderarea la structură a unui segment important al societății: părinții elevilor din învățământul preuniversitar. La acest moment, în CNMR se regăsesc doi din cei trei piloni esențiali ai educației: sindicatele din Învățământul Preuniversitar și universitar, universitățile prin Consiliul Național al Rectorilor, consorțiile universitare, precum și zona academică, prin Academia Oamenilor de Știință și membrii ai Academiei Române”, precizează sursa citată.

La nivelul conducerii CNMR, FNAP-IP va fi reprezentată de un vicepreședinte – Iulian Cristache, președintele FNAP-IP.

„Suntem o federație apolitică, independentă şi neguvernamentală și reprezentativă la nivel naţional, având structuri organizatorice în toate județele formate din asociaţii de părinţi/consilii reprezentative ale părinţilor, membri ai federaţiei. Scopul principal al organizației noastre este implicarea, organizarea, sprijinirea, dezvoltarea si desfășurarea activităților sociale, educative în domeniul promovării drepturilor si intereselor legitime ale părinților, copiilor și membrilor săi în relația partenerială școală-elevi-părinți”, a spus el.
Astfel, , CNMR va demara „un amplu proces de susținere a educației în România, atât în ceea ce privește sursele bugetare alocate, cât și politicile educaționale realizate de Ministerul Educației împreună cu partenerii săi”.

 

Sursa: romanialibera.ro