Asociația Speranța pentru Ocrotirea Bolnavilor cu SIDA din Constanța, cu sediul în județul Constanța, localitatea Mihail Kogălniceanu, derulează până la sfârșitul anului 2017,  sub umbrela U.N.O.P.A. (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA), proiectul „Educație pentru sănătate”, finanţat prin U.N.O.P.A. de către JANSSEN.

Obiectivul proiectului constă în creşterea nivelului de informare a elevilor cu privire la infecţia HIV, problematica persoanelor seropozitive, conştientizarea comportamentelor la risc şi a mijloacelor de prevenire a ITS, cu accent pe infecţia HIV.

De asemenea, proiectul  promovează interdisciplinaritatea, noile educaţii, colaborarea, prietenia, toleranţa şi lucrul în echipă şi are ca scop final realizarea unor legături eficiente cu ajutorul  activităților de informare, în scopul demultiplicării experienţei câştigate, pentru diversificarea strategiilor și metodelor educației non-formale.

Astfel, în urma încheieriide parteneriate intre asociatie si institutiile scolare, au fost organizate sesiuni de informare în Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Târgușor și Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanța.

„Având  în vedere lipsa din programa școlară a orelor de educație sanitară care să cuprindă noțiuni generale de prim–ajutor sau de prevenție, faptul că adolescenții își încep devreme viața sexuală, consider că noțiunile expuse în cadrul sesiunilor noastre de informare sunt foarte necesare pentru elevi și pentru o viață sănătoasă a acestora”, declara Mariana Enache, asistent social în cadrul Asociației Speranța.