Când în urmă cu trei săptămâni lansam ziarul online de educație educta.ro nu-mi imaginam că o platformă cu un câmp de „bătaie“ restrâns și deloc monden și sângeros va putea atrage atenția a peste 7.000 de vizitatori unici și a peste 12.000 de vizualizări, așa cum reiese – ca dovadă – și din print screen-ul pe care l-am atașat.

Incredibilul vă aparține pentru că, așa cum declaram de la început, nu-mi doresc decât să rămân aproape de tot ceea ce se întâmplă în învățământul constănțean în mod expres, dar și cu sistemul educațional, în general.

Voi ați dovedit că vă pasă și că se poate scrie și altfel, chiar dacă suntem cu toții conștienți că lucrurile nu se îndreaptă în direcția dorită nici de profesori, nici de părinți, dar mai ales de elevi.

Trinomul despre care se tot vorbește pare că trage care încotro, fiecare cu alte năzuințe. Dar poate că, totuși, construind cuvânt cu cuvânt, arătând că ne pasă, nu vom mai fi considerați o masă de manevră, niște „sclaveți“ (mă scuzați că nu găsiți în DEX acest cuvânt împrumutat din jargonul… televizoristic) și poate peste alți 20 de ani – fie-i țărâna ușoară vizionarului Brucan -, ne vom bucura de altă perspectivă educațională. Iar copiii noștri de un viitor sigur acasă.

Simona ANGHEL

PS Și pentru că tot vorbesc de trafic virtual, nu pot să vă ascund mândria ca recordul de vizitatori pe care l-a înregistrat „Cuget Liber“ – cotidian de unde am demisionat după vreo 25 de ani de… loialitate -, în data de 2 septembrie 2016 să aibă ca „locomotivă“ un articol al subsemnatei, cu peste 450.000 de vizualizări.

 

http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-veste-bomba-pentru-elevii-de-clasa-a-viii-a-se-schimba-admiterea-la-liceu-298231-extra-views?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=stiri-recente-sticky&utm_campaign=Top%20stiri