În perioada 5 – 7 iunie, a avut loc la Liceul „George Călinescu“ Constanța cea de-a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului Erasmus + WIDE (Witnessing Domestic Violence and an Audit Education in the School System), acțiunea cheie: cooperare pentru inovare și parteneriate strategice, cod: 2016-1-ITO-KA201-024390.

În acest proiect, liceul nostru este partener alături de:Associazione Spazio Donna Onlus din Caserta, Italia, Liceul Industrial din Sabadell, Spania, Școala Generală Ludwig van Beethoven din Casaluce, Italia, Universitatea Autonomă din Barcelona, Rețeaua de școli Dr. Costa Matos din Vila Nova de Gaia, Portugalia.

În cadrul întâlnirii, partenerii au prezentat materialele create în vederea realizării modelului de intervenție WIDE, care poate fi aplicat în cazul copiilor care au asistat sau asistă la scene de violență intrafamilială. Aceste experiențe traumatice pot avea consecințe nefaste asupra dezvoltării emoționale a copiilor, le poate afecta capacitatea de învățare și, în cazuri severe, poate duce chiar la abandon școlar.

Materialele și activitățile de învățare au fost pilotate cu ajutorul unui număr de 22 de profesori de la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Documentele și activitățile prezentate și pilotate vor sta la baza cursului de formare care va avea loc în luna septembrie în instituțiile partenere. Cursul de formare va contribui la perfecționarea competențelor psihologice, relaționale, de comunicare și metacomunicare ale participanților (câte 20 de profesori din fiecare școală implicată îm proiect).

Modelul de intervenție WIDE va fi apoi aplicat în școlile partenere în anul școlar 2017-2018. Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în perioada 30 octombrie -1 noiembrie, la Vila Nova de Gaia, Portugalia.

„Consider că dezvoltarea unui astfel de proiect în care suntem parteneri alături de instituții din Europa este un privilegiu. Apreciez ca foarte benefic schimbul de opinii și bune practice ce a avut loc în cadrul activităților de zilele trecute, între profesori din Europa și profesorii de la Liceul Teoretic ˂George Călinescu˃ Constanța, pe o problematică foarte delicată și care cere soluții – violența”, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul liceului.