În urmă cu șapte ani, fix în aceeași perioadă și pe fondul acelorași nemulțumiri, Liviu Marian Pop, pe atunci secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, declara: „Este posibil ca acest examen (Bacalaureatul – n.r.) să fie reprogramat. Noi am solicitat acest lucru ministerului, pentru că nu considerăm că elevii sunt responsabili de ceea ce se întâmplă astăzi în România”.

Ca urmare a situației explozive din ultimele zile, s-ar părea că scenariul se repetă. De data aceasta, Simion Hăncescu, actualul preşedintele al FSLI, nu exclude schimbarea calendarului pentru Bacalaureatul 2017, dacă astăzi se ajunge la concluzia că profesorii trebuie să intre în grevă.

Cel mai probabil se va întâmpla ca acum șapte ani, când au fost reprogramate  probele în localitățile afectate de grevă. Nu e cazul Constanței…

Astăzi este programată proba D – cea a evaluării competențelor digitale, cam floare la ureche, mai ales că nu pică nimeni și nici nu ține mai nimeni cont de calificativele obținute de absolvenți. Iar până pe 19 iunie, prima probă scrisă, a Evaluării Naționale… ehei! sigur se dizolvă greva.