Vineri, 9 iunie, Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar a organizat, cu succes, Festivalul județean „Ploaia de stele”, concurs aprobat în CAEJ 2017, poziția 19, având ca domeniu muzica ușoară, dansul modern, poezia și artele vizuale. A reunit asfel 140 de elevi coordonați de 33 cadre didactice de la 17 școli din județ.

Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din orașul Murfatlar și a avut susținerea Primăriei și Consiliului local, a ISJ Constanța, a Casei Corpului Didactic, precum și a Asociației de părinți a școlii.

Festivalul ,,Ploaia de stele” a fost gândit de cadrele didactice coordonatoare – prof. Popa Gafia, prof. Popescu Lavinia, prof. Neș Daniela, prof. Păscălin Daniela – ca un concurs, având drept scop atragerea şi stimularea interesului elevilor pentru muzică, dans, poezie și desen, valorificând potenţialul interpretativ, creativ, imaginaţia cultural-artistică.

Concursul nostru a fost un mesager al ideilor și sentimentelor vehiculate de muzică, dans, poezie și desen, prin care se stimulează o varietate de aptitudini artistice: cântarea expresivă, armonia și sincronizarea mișcărilor cu melodia, creativitate în abordarea textului interpretat și a temei plastice.

Festivalul a fost organizat pe trei secțiuni cu participare directă (interpretare, dans, recitare) și una cu participare indirectă – expoziția „Jocuri în culori” având ca temă copilăria, jocurile copilăriei, prietenia.

Deviza concursului nostru „Să facem lumea mai frumoasă prin sunet, mișcare, cuvânt și culoare!” a însuflețit scena și spectatorii, iar cei mai buni concurenți au fost răsplătiți cu trofee, medalii și diplome.

Doamna director prof. Ene Ulgean apreciază bilanțul primei ediții a acestui festival ca fiind o garanție pentru edițiile din anii următori.

Consilier de imagine,

prof. înv. primar Păscălin Daniela