1teatrul scolar1Luni, 12 iunie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanța, elevii, cadrele didactice, părinții și bunicii au fost spectatorii secțiunii de Teatru din cadrul concursului literar-artistic interjudețean, „Colocvii blagiene”.

Teatrul școlar contribuie din plin la autocunoașterea copiilor, la modelarea lor, la depășirea unor eventuale probleme de maturizare și adaptare socială. Pregătirea unui spectacol de teatru ajută la formarea și consolidarea culturii generale a elevilor, îi responsabilizează, îi stimulează să comunice cu ceilalți, să socializeze, să-și concentreze eforturile și să-și stăpânească emoțiile.

Deschiderea concursului a avut loc pe 25 mai, printr-un spectacol emoționant de muzică, momente poetice și scenete de teatru. Directorul liceului, prof. Iuliana Linea a precizat atunci: „Implicarea comunității locale în viața școlii  a dus la definirea unor elemente de cultură organizațională puternic individualizate pentru liceul nostru, cum ar fi concursul literar-artistic interjudețean, Colocvii blagiene, înscris în calendarul MEN încă din anul 2011. Nu uitați că <<Educația nu este pregătirea pentru viață, ci este viața însăși>> (J. Dewey), anii petrecuți în liceu sunt cei mai frumoși ani din viața fiecărui om, sunt anii în care vă definiți caracterul, vă formați personalitatea! Deci îndemnul meu pentru dumneavoastră este să nu irosiți acești ani frumoși! Prețuiți-i!”.

Urmând îndemnul de mai sus, a venit rândul celor mai talentați la teatru să-și arate creativitatea și dezinvoltura în exprimare sub atenta coordonare a directorului liceului, prof. Iuliana Linea și a profesorilor Alina Dinu și Florentina Reșit: micii actori de la clasa pregătitoare A cu sceneta ,,Carnavalul personajelor din povești” (înv. Steluța Munteanu), clasa pregătitoare C cu sceneta ,,Vara” (înv. Ioana Nijloveanu), clasa I A cu sceneta ,,Zâna Vara” (înv. Liuba Haralambi), clasa II B cu sceneta ,,Greierele și furnica” (înv. Ioana Șerban), clasa II D cu sceneta ,,Zvon de primăvară” (înv. Simona Mirică), clasa IV A  cu scenetele ,,Povestea unui elev leneș” și ,,Fetița răsfățată” (înv. Despina Staicu) clasa IV C cu scenetele ,,Făt Frumos când era mic” și ,,Surorile ciudate” (înv. Irina Gigea), clasa V D cu scenetele ,,Five o`clock” și ,,O inspecțiune” și clasa IX C cu ,,Titanic vals’’ (prof. Florentina Reșit).

Prof. Simona DRAGOMIR