Librăria Cărtureşti City Park Mall Constanţa şi Editura Nemi – Cărți pentru copii vă invită sâmbătă, 17 iunie, ora 11.30, la atelierul de carte: Turul ţării în poveşti muzicale şi ii încântătoare – expoziţie de costume populare, poveşti şi muzică enesciană.
Cum e la şcoala de muzică a iezilor talentaţi? Care e cifrul secret al celor două dulapuri cu note muzicale? Cum e cântarul cu note muzicale al iedului Gheorghiţă? Vă invităm să descoperiţi aceste răspunsuri pornind într-o călătorie pe urmele lui George Enescu.
Vă vor fi gazde scriitoarea Cristina Andone, iedul Gheorghiţă, prinţesa Maruca şi, bineînţeles, maestrul Enescu.
Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, ca pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită „Audit de Brand Muzical“, pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez. Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasă. Cristina Andone
Evenimentul face parte din turneul de promovare a cărţii Enescu şi hora razelor de soare”, desfăşurat în perioada 30 mai – 18 iunie.
Colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală reprezintă o serie de poveşti pentru copii ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărţile, original illustrate de Adriana şi Sebastian Opriţa şi Thea Olteanu, îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generala.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile : ana.androne@nemira.ro