Astăzi se încheie anul școlar 2016-2017, iar de mâine profesorii români se întorc din vacanță – vai de soarele ei, cu așa ministru revoluționar -, pentru că începe anul școlar 2017-2018.
Dacă actualul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, va continua sarabanda modificărilor în același ritm pot spune de pe acum că vom asista la cel mai abramburit an școlar din toate timpurile (asta pentru că tot se vorbește că în spatele deciziilor s-ar afla chiar Ecaterina Andronescu…).
Va să zică și-a dorit manual de educație fizică și iată că deja a fost editat. Chiar dacă nu va folosi nimănui și nu este decât o maaare pagubă într-un buget deja schilod.
A încercat să bage mobilele elevilor în cutii speciale înainte de începerea fiecărei zi de curs, dar i-au sărit în cap liderii celor din bănci.
A anunțat că interzice auxiliarele, ca în cele din urmă să se revină la vechea formă, cea în care părinții cumpără… gratuitatea învățământului românesc.
A demis vreo 12 inspectori școlari generali pe fax, într-un week-end, reușind să-și atragă și câteva viitoare procese în instanță, pentru că respectivii promovaseră niște concursuri de ocupare a acelor posturi.
Ieri a mai comis vreo două… nefăcute. Poate că decizia de a aduce competențele digitale de la Bacalaureat undeva în prima parte a semestrului II nu ar fi chiar o grozăvie așa mare cum este fantasmagorica idee cu corectatul lucrărilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat de către profesori DE ACASĂ!!! Lăsând la o parte faptul că România nu dispune de un sistem informatic atât de bine pus la punct încât să-și permită acest lux, mă gândesc cum ar fi ca între două linguri prin oala de ciorbă profa să mai corecteze online și-o lucrare. OK am înțeles presiunea care există asupra profesorilor corectori și sunt absolut de acord că este inuman ca pentru 2 lei bucata lucrare corectată să-ți sacrifici vacanța, dar totuși… Parcă se duc prea în derizoriu cele mai importante două examene din viața tuturor adolescenților români. Și dacă tot s-a mai pilotat și prin 2010 năzdrăvănia asta de ce nu s-a permanentizat? Am citit că există țări unde se practică această corectare online cu succes, dar bat pariu că respectivii nu mai au din ultimul război mondial școli cu wc în fundul curții.
Am avut mari speranțe la numirea lui Liviu Pop, fie și cu detașare în interesul învățământului, pentru că-l bănuiam ardelean calculat că deh, e de matematică. Chiar dacă profesorii sunt supărați pe el că s-a vândut, și din lider sindical s-a cocoțat în cogeamitea fotoliul, care pare că nu-i aparține.
Astăzi cu ce ne mai uimiți, domnule ministru?
Simona ANGHEL

sursa foto: maramedia.ro