Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța a obţinut în anul 2017 CARTA DE  MOBILITATE PENTRU FORMARE PROFESIONALĂ  VET.

Prin dobândirea Cartei de mobilitate VET, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații are posibilitatea de a aplica în mod simplificat proiecte în cadrul mobilității elevilor și personalului VET în cadrul Acţiunii cheie 1 a programului Erasmus +. Prin obținerea acestei Carte, școala va beneficia de sprijin în organizării și dezvoltării unor mobilități  de calitate pentru elevi și personal.

Suntem bucuroşi și ne mândrim cu acest rezultat remarcabil, deoarece suntem singura unitate școlară din învățământul tehnic și profesional din judeţul Constanţa care are Carta de mobilitate VET de la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale.

CARTA DE  MOBILITATE PENTRU FORMARE PROFESIONALĂ VET va asigura finanţarea mobilităţilor de formare profesională în cadrul proiectelor de tip KA1 pentru elevii şi profesorii din unitatea noastră școlară pentru următorii trei ani. (2018, 2019, 2020).

În cadrul mobilităţilor participanţii vor realiza o pregătire de formare profesională în laboratoarele/atelierele de specialitate ale şcolilor partenere din ţari dezvoltate din cadrul UE, precum şi în cadrul companiilor partenere ale acestora.

În fiecare an vor putea participa la mobilități:

Două fluxuri de câte 14 elevi din clasele a X-a din domeniul electronică-automatizări, timp de trei săptămâni;

Un flux de 14 elevi din clasele a XI-a domeniul electric, timp de patru săptămâni;

Un flux de 5 profesori de specialitate electric/ electronică-automatizări si TIC, timp de două săptămâni.

Conform înţelegerilor cu partenerii străini, aceştia vor pune la dispoziţia participanţilor în cadrul mobilităţilor, echipamente moderne şi soft-uri de ultima generaţie pentru dezvoltarea de noi competenţe, abilităti tehnice in domeniile electric/electronică-automatizări.

Aceste proiecte vor fi finanţate 100 % din fondurile Uniunii Europene, fiecare proiect având o finanţare de peste 100.000 euro.

Prof. Andra Șandru, director