Ieri, în cadrul primei sale ședințe tehnice cu directorii unităților de învățământ constănțene, prof. Petrică Miu, numit pentru a treia oară în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Constanța în calitate de „general“, a făcut dovada măiestriei sale de a fi un șef intransigent, pe alocuri jovial.

În preambul, a ținut să precizeze celor prezenți că inspectorii școlari „24 din 24 de ore trebuie să fie la dispoziția dvs. Că așa este în serviciul public. Zâmbitoare, pentru că așa e bine. Bănuiesc că nu vine nimeni la Inspectoratul Școlar să facă promenadă pe holurile ISJ-ului, să vadă tablourile excepționale, ci vine cu probleme“, am încheiat citatul.

La un moment dat, în completarea afirmației legate de cererile nesoluțioante pentru personalul nedidactic și didactic auxiliar – „Trebuie să le dăm pentru că sincer vă spun la un moment dat am avut impresia că învățământul constănțean devine un fel de specie pe cale de dispariție, pentru că se tăia într-una și nu înțeleg de ce“ -, prof. Miu a avut și un mic derapaj. Care nu onorează vreun șef care își vorbește public subalternii. Referindu-se la o discuție avută cu unul dintre actualii săi adjuncți, a afirmat la microfonul Palatului Copiilor „probabil că dumneai nu știe prea bine matematica, adică știa numai scăderea“. Un gentleman ca dvs. nu oferă subiect de bârfă cum că DEJA ar exista discordie pe str. Eminescu!

Apreciez, în schimb, deschiderea de care dorește să dea dovadă atât în relația cu directorii, cât și cu presa, afirmând: „Ca întotdeauna colaborarea dvs. poate fi directă cu mine, aveți telefonul meu, nu mă deranjează. Deviza rămâne aceeași DERANJAȚI-NE, SUNTEM ACOLO! și putem să rezolvăm problemele punctual“.

De asemenea, a mai promis că va verifica săptămâna viitoare dacă directorii se vor ocupa îndeaproape de întocmirea orarului în cel mai scurt timp, în așa fel încât acesta să nu se lungească pe două-trei săptămâni. De altfel, și pe 11 septembrie, în prima zi de școală, „generalul“ afirma că preferă să răspundă invitației unei unități de învățământ din județ, alt lucru de apreciat, în timp ce marea majoritate a inspectorilor școlari au ales municipiul. De parcă mai impresionează pe cineva prezența lor, așa cum ar fi fost în mediul rural, acolo unde profesorii abia așteaptă să fie băgați în seamă și ascultați!

Simona ANGHEL