Daaa, știu, e plin virtualul de urări siropoase sau nu, de gânduri bune așa ca de prima zi de nou an școlar, după o vacanță de trei luni pe care, hai să fim onești, o regretă deopotrivă elevi și profesori.

Fiecare o ia de la capăt cu frustrările lui, dar nimeni nu se amăgește că o să fie wow.

Elevilor școala le este dragă doar în prima zi, reîntâlnirea cu colegii fiind gândită de acum vreo săptămână (sau mai mult?), când garderoba s-a îmbogățit cu o nouă piesă… că doar nu o să ne vadă haterii cu aceleași de anul trecut. Că-n rest, ce s-a întâmplat, pe unde au fost, ce-au mâncat, dansat, fumat, shopping… and so on… se știe instant de pe snapchat, instagram, twitter, tinder si măria sa FB. Deci în mare nu prea e de povestit… Parcă le văd cum se scanează între ele, colegele care adineaori se pupau, și deja pun la cale bullying-ul de mâine.

De cealaltă parte a baricadei, profesorii, profund dezamăgiți de o vară bulversantă, în care noul ministru i-a ținut în priză permanentă cu isprăvile lui demne de orice, dar nu de admirație. Cred că va fi interesant pentru profesorii de educație fizică să predea după revoluționarul manual din istoria acestei materii. Cum la fel de interesant va fi și lucrul cu compendiul de… opt săptămâni. Cât despre mult așteptatele măriri de salarii, apoi cu 4% din 50% promiși va fi mare FERICIRE. Doar pentru politicieni că au mai prostit încă o dată una dintre cele mai importante bresle ale viitorului acestei țări.

Așa că trageți adânc aer în piept, numărați până la 10, înarmați-vă cu răbdare – voi elevii, dar și voi profesorii – pentru că vă așteaptă 34 de săptămâni de luptă care pe care 😊 MULT SUCCES!

Simona ANGHEL