Oferta constănțeană în domeniul învățământul particular este una relativ satisfăcătoare, pentru că, dincolo de banii achitați lunar de părinți, managerii nu par să mai fie interesați și de alte provocări. Zilele acestea, însă, am descoperit o inițiativă inedită.

La Kids&Teens School din Constanța, anul școlar a început deja, iar managerul Diana Dăscăliuc ne mărturisea că se mândrește cu traiectoria plăcut surprinzătoare pe care a cunoscut-o această instituție care în urmă cu cinci ani pornea cu 20 de copii. Acum 300 de copii se bucură de condițiile deosebite ale acestui centru situat pe str. Mărăști nr. 23, care mai găzduiește și pregătirea și examinarea Cambridge pentru cei mai mari.

Cu toate că are specializare pe limbi străine, Diana Dăscăliuc a decis că nu își dorește să fie profesor, așa că a testat diverse: de la un job într-o bancă, apoi în vânzări până când a decis să încerce să lucreze cu copii, în limba engleză. „Mi-am dat seama că este total diferit de ceea ce făceam eu cu adulții și că pot să-mi pun în practică și creativitatea, pot să ies din tipare. Copiii sunt foarte receptivi, iar rezultatele se văd imediat. Astfel am descoperit că este ceea ce îmi doresc, fiind totodată și o chestiune de impact. În doar o lună am început să predau în mod organizat. Iar acum am ajuns să dezvoltăm diverse proiecte nu numai pe engleză, dar și pe limba germană, chiar și în folosul altor copii care nu au posibilitatea să ajungă la noi“, declara același manager.

Adiacent cursurilor de limbă engleză și germană, la Kids&Teens School, din luna noiembrie, vor fi reluate atelierele gratuite de pictură, muzică, dans, geografie, chiar și matematică, dezvoltare personală, psihologie, pentru copii între 3 și 18 ani, care anul trecut s-au bucurat de un real succes. „În fiecare lună a existat un alt tip de atelier, iar copiii au fost foarte încântați de provocările lansate de traineri. Cei interesați de atelierele din acest an școlar pot găsi mai multe informații atât pe Facebook, cât și pe site-ul nostru, www.englishkids.ro, dar trebuie să știe că locurile sunt limitate“.

De luni, 11 septembrie, trainerii vor fi prezenți și în școlile, grădinițele de stat sau private, dar și after school, prin intermediul cursurilor opționale de limbi străine oferite în cadrul proiectului „Învățăm împreună“. „Știm că, în general, aceste opționale sunt privite de părinți cu circumspecție, prea mulți fiind dezamăgiți și declarând că se așteaptau la un progres mai vizibil al copilului lor. Ce oferim noi se încadrează în ultimele trenduri, deoarece dispunem de o bază materială deosebită. Spre exemplu, cu ajutorul unui dispozitiv putem transforma chiar și un banal perete într-un gadget care prinde foarte bine la copii. Constituie o reală noutate pe piața de învățământ preșcolar. Și cu o metodologie proprie, care este foarte bine structurată, cu o structură de curs de la edituri prestigioase, cum ar fi Editura Richmond sau Cambridge. Lucrurile sunt foarte dinamice, iar repetarea aceea clasică… This is red, say red… fiind de-a dreptul depășită. Părinții pot veni la noi cu o solicitare, pe care apoi o supun atenției conducerii grădiniței unde au copiii“, afirma Diana Dăscăliuc.

Întrebată dacă nu există și o problemă, întrucât directorii grădinițelor se ocupă de aceste opționale, același interlocutor mărturisea că s-a dovedit că atunci când părinții dovedesc că preferă altceva… se întâmplă!

Simona ANGHEL