Cum era de așteptat, actualul inspector școlar general Petrică Miu își aduce mai aproape colaboratorii de încredere, cum de altfel au procedat și predecesorii săi.

După ce la ședința cu directorii, de la Palatul Copiilor, a anunțat că a numit în funcție pe prof. Janeta Violeta Borandă – inspector management instituțional, prof. Monica Milea – inspector dezvoltarea resursei umane, și prof. Adrian Munteanu – inspector managementul resurselor umane, ieri, l-am întrebat pe prof. Miu ce criterii au stat la baza acestor numiri. Și am aflat că toți trei au deținut funcția de director, așa încât mizează pe experiența lor managerială, iar prof. Borandă mai este și expert ARACIP. Așadar, nicio legătură 😊 cu faptul că cele două doamne provin de la același colegiu cu „generelul“, respectiv „Virgil Madgearu“.

Tot ieri au mai fost numiți cu detașare în interesul învățământului alți doi inspectori, respectiv prof. Vasile Ciubucă, sosit de la CJRAE pe funcția de inspector școlar pentru învățământul special, și prof. Oana Staicu, de la Liceul Teoretic „Traian“, pentru funcția de inspector școlar pe proiecte educaționale.

Rămâne să vedem, până la sfârșitul perioadei de evaluare a inspectorilor școlari, cine își va mai… pierde scaunul din strada Mihai Eminescu.

Simona ANGHEL