Pentru istoria Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, astăzi, era o dată extrem de importantă, pentru că urma să fie gazda unei delegații internaționale, aflată în vizită, într-un schimb de experiență, parte din proiectul Erasmus+ Seeing and Reading the values.

Un proiect în care șase țări europene și-au asumat integrarea valorilor universale în educația elevilor: Turcia – toleranța, Spania – dăruirea, Italia – responsabilitatea, Croația – onestitatea, Polonia – curățenia, iar România, prin Școala nr. 38, a avut de dezvoltat tema GENEROZITĂȚII.

Din păcate, nu numai vizita s-a amânat pentru miercuri, 27 septembrie, dar și cursurile nu au mai avut loc astăzi, din cauza unui nenorocit de incendiu, care a dat totul peste cap.

Cu toate acestea, însă, comunitatea constănțeană a asistat poate la cea mai frumoasă lecție deschisă despre GENEROZITATE, ieri, la Școala nr. 38, răspunzând apelului inimoasei directoare Iris Sarchizian extrem de numeroși aparținători ai elevilor care iau loc zi de zi în băncile acestei instituții. Nu a mai așteptat nimeni ca primarul sau Primăria să aloce fonduri, care să fie aprobate și…, ci pur și simplu au considerat că sunt o mare familie și e de datoria lor să treacă cu bine și peste acest necaz.

Impresionant gestul tuturor celor care nu au considerat un sacrificiu o zi de duminică prețioasă dintr-o săptămână de muncă deloc de huzur în zilele noastre.

Felicitări pentru frumosul exemplu de GENEROZITATE pe care ni l-ați oferit nouă, constănțenilor, și de care cred că are nevoie întreagul oraș!

Simona ANGHEL