„În dorința de a pregăti un moment inedit, îi rog pe toți participanții la YES EVENT – începând cu ediția din 2005! – să ne trimită gândurile lor despre experiența YES EVENT, despre evoluța personală (facultăți absolvite, locuri de muncă actuale, viață personală) și despre orice altceva demn de a fi aflat de către participanții din acest an! Pentru că nu îi am la contacte pe toți participanții, vă rog să distribuiți această postare colegilor cu care țineți legătura! Avem nevoie de un scurt filmuleț – 1,2 minute – filmat nu profesionist, dar cu sonorul OK (chiar cu telefonul). Vom face un colaj care ne va reaminti momentele frumoase trăite împreună! Mulțumim mult și sperăm să ne auzim cât mai curând!“, suna apelul prof. Marius Furtună, directorul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” (LTNB) din Medgidia, instituție care organizează, în perioada 12-17 noiembrie, Conferința Tinerilor Europeni YES EVENT.

Echipele de elevi din Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, Polonia, România (LTNB), Slovacia și Suedia, vor dezbate în limba engleză tema „Cultura tinerilor”.

Programul conferinței include prezentări pe tema conferinței, activități în   grupuri internaționale cu temele: „Imaginea adolescentului contemporan”, „Stereotipuri culturale”, jocuri de rol, bufet internațional, dar și vizite ale obiectivelor turistice din zonă și din țară.

Evenimentul internațional va fi o oportunitate pentru elevii LTNB de a-și reprezenta cu mândrie țara și orașul din care provin, dar și de a interacționa cu tineri europeni de vârsta lor.

Prin activitățile diverse desfășurate timp de o săptămână în cadrul Conferinței Yes Event, după cum informa prof. Gina Șerban, consilier de imagine, se urmărește:

-crearea unei dimensiuni interculturale și multiculturale în educația tinerilor;

-crearea unei atitudini deschise față de alte culturi europene și valorizarea lor;

-crearea unei atitudini de cooperare a tinerilor europeni așa cum este reflectată în Rezoluția Comunității Europene;

-conștientizarea importanței formării educației PENTRU EGALITATE DE ȘANSE în cadrul unei Europe democratice, unite.