Am mai scris și revin pentru că ce se întâmplă de Ziua Mondială a Educației ilustrează cât se poate de clar de ce breasla cea mai valoroasă a acestei țări este tratată disprețuitor de la minister și până la unii părinți.

Ca dovadă că-mi împărtășesc și alții opinia, iată cum privește situația prof. VLADIMIR DUMITRU.

„Observăm, cum lipsa unității sindicale duce la situații neprincipiale și chiar profund jignitoare în privința marcării, pe 5 octombrie, a Zilei Mondiale a Educației în România?
În unele școli, în această zi NU se lucrează deloc, fiind excluse chiar și activitățile educative, ceea ce nu mi se pare normal pentru că scopul acestei zile este tocmai de a ne întâlni cu elevii într-o atmosferă destinsă și a discuta cu ei despre valențele educației și a face activități extracurriculare relaxante măcar 2-3 ore și nu a fugi unii de alții!
În alte școli, sper că în majoritatea, se fac aceste activități apoi profesorii merg la o agapă, ceea ce este chiar frumos și recomandabil! Este calea de mijloc cea mai corectă (în opinia mea)…
Personal, eu sunt mulțumit de modul în care acolo unde lucrez vom marca așa cum se cuvine această Zi! 🙂
Problema cea mai gravă ar fi în unele școli în care am auzit că această Zi Mondială a Educației ar fi realmente “pusă la colț” și tratată cu indiferență, făcându-se ore normale! Recomand colegilor profesori să semnaleze aceste situații care sper totuși să nu existe! Și acei colegi să nu se teamă a cere conducerilor din acele școli să respecte Legea! Este un drept obținut pentru a marca altfel această zi!
Și iată cum abordarea neunitară din punct de vedere sindical duce la aceste discriminări jenante sau chiar scandaloase!
În concluzie, Ziua Mondială a Educației trebuie să fie o Zi specială și frumoasă atât pentru Elevi, cât și pentru Corpul Profesoral și Părinții Elevilor! O Zi în care avem ocazia de a ne privi altfel și a discuta despre Idealul Educației, dar despre problemele reale ale acesteia!“.

Mărturisesc că și recentele pichetări organizate de sindicaliștii din învățământ mi se par praf în ochii colegilor, care chiar nu rezolvă nimic și nu impresionează niciun om politic. La modul cum se tranjează lucrurile zilele acestea, consider că e nevoie de mult mai mult, chiar și fără sindicate…