Cu dăruire, răbdare și profesionalism, dascălii Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța sunt mereu alături de elevi, reușind să cultive în sufletele acestora valorile culturale și morale atât de necesare în societatea actuală.
În ziua în care pretutindeni se sărbătorește cu recunoștință efortul depus necondiționat de cei ce trudesc la catedră, și elevii noștri au desfășurat activități diverse și atractive, ceea ce a făcut din această zi o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului.38.1
Micii şcolari de la clasele pregătitoare au realizat colaje, machete și desene în care şi-au exprimat bucuria de a fi elev, dar au transmis şi mesaje pentru doamnele învăţătoare: felicitări, cântece şi poezii.
Clasele I şi a II-a au organizat expoziţii de desene în care au reprezentat imaginea şcolii şi a doamnei învăţătoare, au participat la concursuri de cultură generală şi au audiat fragmente din opere literare în care sunt elogiaţi dascăli, iar cei din clasele a III-a şi a IV-a au scris compuneri şi scrisori adresate profesorului preferat, au organizat şezători în care au spus ghicitori şi proverbe despre şcoală şi învăţătură sau au realizat postere având ca temă educația.
Elevii de gimnaziu au organizat dezbateri având ca teme Profesorul ideal, Cartea mea preferată, Educația-esența civilizației, Strange schools in the world sau concursuri în limba engleză: Spelling Bee și Hangman. Alți colegi au călătorit pe Urmele marilor exploratori, pe Insula naufragiaților, alături de Prietenii noștri, pompierii sau prin… Universul meu interior. Sportivii au participat la întreceri, educându-se prin mișcare.
Toate activitățile au fost apreciate de elevi, care au conștientizat rolul major al educației în devenirea lor ca Oameni.
Dorim tuturor profesorilor multă sănătate, putere de muncă şi bucurii alături de cei dragi!

Director,
Prof. dr. Iris Sarchizian

 

Consilier Imagine,

Prof. Simona-Elena Holubeanu