Am stat azi-noapte până târziu atentă la declarațiile premierului Tudose nu pentru că mi-ar păsa prea mult că iar se ceartă între ei șacalii, ci pentru că a anunțat cinci schimbări de miniștri, dintre care două nume rămase doar bănuite.

Întrebat dacă este mulțumit de prestația ministrului Educației, pentru care se fac presiuni să fie demis, premierul a răspuns afirmativ, făcând referire la Legea manualului și la necesitatea existenței unei singure edituri.

Lovit din toate părțile de presă, de-a dreptul hăituit, Liviu Pop ajunsese să-mi inspire… compasiune, doar pentru că l-am cunoscut în urmă cu mulți ani, pe vremea când era lider sindical, și parcă refuzam să cred că i s-a făcut lobotomie și că nu mai este același cadru didactic empatic cu ai săi.

Ieri, însă, a circulat un filmuleț care ilustrează intervenția unui dascăl cu 43 de ani vechime, la o întâlnire provocată de Federația Sindicală Spiru Haret, unde în prezidiu se aflau Ecaterina Andronescu și Liviu Pop – care butona de zor telefonul – asta ca să mă exprim elegant și să nu-l fac nesimțit – în timp ce această femeie își tânguia amarul. Câtă lipsă de respect, ce rușine, de la un ministru care vrea să interzică telefoanele la ore. Halal exemplu!educatoare

Iar biata educatoare le spunea din suflet: „Niciodată nu am fost mai dezamăgită ca acum… Momentul acesta este cel mai slab… chiar și de pe vremea lui Ceaușescu. Dacă eram mai tânără cu 10 ani plecam din această țară să-mi aprecieze altcineva dăruirea, că la noi nu are cine. Și dacă nu are libertate cadrul didactic, cum are elevul?“.

Ca în final, sufocată de emoție și amărăciune, să spună: „Nu-mi place ceea ce simt acum, când trebuie să-mi închei cariera“.

Oare ce simte dascălul acesta care a avut curajul – zadarnică amăgire – să le spună în față celor doi demnitari, un actual și o fostă, că au bulversat învățământul românesc? Eu cred că se simte umilită să vadă unde s-a ajuns, că nu mai există pic de respect pentru această profesie, că de la o zi la alta lucrurile se schimbă după cum sunt interesele de partid, și nu cele ale copilului din bănci, că educația nu este o prioritate națională, ci o MAAARE BĂTAIE DE JOC.

Așadar, va fi sau nu demis? Ca și cum de la următorul am avea mari speranțe…

Simona ANGHEL

http://recorder.ro/video-o-educatoare-din-bucuresti-infrunta-un-fost-si-un-actual-ministru-al-educatiei-daca-eram-cu-10-ani-mai-tanara-plecam-si-eu-din-tara/