Luni, 9 octombrie, la Liceul Teoretic „OVIDIUS” Constanta a avut loc o nouă serie de activități în cadrul proiectului internațional „Săptămâna Mondiala a Spațiului”.

Mai întâi s-a desfășurat concursul de proiecte științifice cu denumirea „Explorând noi lumi în spațiu”. La aceasta activitate au participat elevii claselor a X-a si a XI-a, coordonați de prof. Maga Cristinel si prof. Ignat Camelia, alături de directorul liceului prof. Cristina Anghel. Din juriul concursului a făcut parte și Constanta Diamandi, muzeograf la Planetariul din cadrul Complexului muzeal de Științe ale Naturii Constanta.

Activitățile au continuat cu expoziția de machete, afișe si pictura dedicata proiectului „Săptămâna Mondiala a Spațiului”, concentrata în special pe descoperirea planetei Marte și viitoarea colonizare a acesteia.

În finalul seriei de activități a avut loc inaugurarea noului laborator de astronomie al liceului „SPRESTELE.RO”, unde grupe de elevi interesați de studiul astronomiei și de realizare a proiectelor NASA își vor putea desfășura activitatea cu cele mai bune și moderne mijloace.liceul ovidius 1

Noul laborator este echipat cu trei telescoape dintre care cel mai modern este un Telescop Meade ACF-SC 203/2000 LightSwitch GoTo, complet automatizat. Pe lângă acestea laboratorul mai beneficiază de accesorii moderne de fotografiere a spațiului (aparat foto digital si camera CCD de înaltă rezoluție), hărți și atlase stelare, cărți de specialitate, sistem de videoproiecție și un simulator al sferei cerești, o rețea de 21 de calculatoare (stații grafice, server de rețea, laptopuri, PC-uri).

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Clubului de Astronomie al Liceului – http://sprestele.ro/

Prof. Maga Cristinel

Liceul Teoretic “OVIDIUS” Constanta