În perioada 2-7 octombrie, în Harderwijk, Olanda, a avut loc cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului bilateral româno-olandez derulat de Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanţa în parteneriat cu liceul R.S.G. Sligerbos Levant.

Colaborarea cu instituţia olandeză a început în anul 2009 când ambele şcoli au făcut parte din proiectul Comenius, finanţat de Uniunea Europeană – Byond Words. De atunci, schimburile de experienţă dintre cele două instituţii au continuat, fiind organizate anual în lunile aprilie şi octombrie.

La nivelul Colegiului, acest proiect bilateral a fost iniţiat şi este coordonat de directorul instituţiei, prof. dr. Anamaria Ciobotaru.

Astfel, 22 de elevi ai Colegiului, însoţiţi de 3 profesori ai instituţiei – prof. Ecaterina Patrichi, Carmen Florescu şi Alina Milea au participat timp de o săptămână la activităţi comune cu profesorii şi elevii din liceul partener, continuând proiectul început în luna aprilie a acestui an când elevii din R.S.G. Sligerbos Levant s-au aflat în instituţia constănţeană.

Experiența a fost una deosebit de interesantă, având în vedere că lecţiile s-au desfășurat aproape în totalitate cu ajutorul Ipad-urilor, RSG Slingerbos implementând acest sistem încă din anul 2013.

Programul a inclus vizite la muzee şi alte obiective culturale din Harderwijk şi Amsterdam, precum şi lecţii de familiarizare cu istoria şi particularităţile reliefului Olandei, susţinute în limba engleză de către profesorii olandezi participanţi la proiect. O activitate deosebit de apreciată a fost învăţarea imnului României de către elevii olandezi, respectiv a imnului Olandei de către elevii noştri.

Schimbul de experienţă s-a încheiat cu o întâlnire a elevilor, profesorilor şi a părinţilor participanţi, desfășurată la RSG Slingerbos, în care elevii au susţinut proiectele eleborate pe parcursul acestei săptămâni.

DIRECTOR,

Prof. dr. Anamaria CIOBOTARU