Într-o lume dură și acaparată de tehnologie, temerari precum Cristina Andone, Cristina Durică, editor Fabulafia, sau alte Cristine despre care am aflat în acest week-end par să fie oarecum de pe altă… planetă 😉.

Cristinele la care fac referire – pe una, întâmplător, am văzut-o la știrile Pro Tv – fac parte din acea categorie de mame care refuză cu obstinație să accepte că universul copilăriei nu se mai regăsește între coperțile unei cărți și încearcă din răsputeri să le întoarcă atenția celor mici către imaginar, fabulos și chiar inefabil.

Chiar dacă a revenit la Constanța pentru a lansa un volum pentru… fete mai mari – „Cum e să fii fată“ -, scriitoarea Cristina Andone, ieri, a reușit să-i fascineze pe copiii prezenți la Cărturești City Park Mall cu felul ei de a fi jucăuș, chiar poznaș, captându-i drept personaje în povestea pe care a scris-o și publicat-o în nr. 8 al revistei „Fabulafia“. Rând pe rând, copiii s-au prins în vraja Cristinei, parte a unui joc pe care mi l-aș fi dorit cândva petrecut și acasă…

Pentru că eu cred că asta ne lipsește nouă, multor mame din ziua de azi: puterea de a ne coborî la mintea lor, a odraslelor noastre năzdrăvane, fără a ni se părea că suntem ridicole sau penibile.

Cert este că am petrecut aproape o oră despre poveste, despre mișcare și zgomot, despre puterea de a îndrăzni să crezi că ai timp și pentru sufletul tău și în care DA! am uitat de facturi și alte obligații… casnice.

Simona ANGHEL

P.S. AND ONE este numele conferit de Microsoft Cristinei la cursurile de la Harvard