În urmă cu vreo trei săptămâni, Junior Chamber International (JCI) Constanța lansa, la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, proiectul educațional pentru dezvoltarea personală a adolescenților „JCI TEEN EDU”, o inițiativă ce își propune să determine schimbări pozitive în societate, schimbări pe care tânăra generație le dorește și le așteaptă, dar care, din păcate, se izbesc de obtuzitatea celor mai… mari.JCI foto

Pentru că membrii JCI provin din cele mai varii domenii, s-au gândit că ar fi util să-i facă părtași pe elevii de clasa a XI-a la experiențele lor de viață, prin consilieri și discuții libere, această grupă de vârstă fiind și cea mai expusă pericolului unei decizii incorecte pentru viitorul lor.

Și iată că primul training, al cărui invitat va fi psihoterapeutul Dan Macovei, va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 14, în sala de festivități „Valentina Boteanu”. În cadrul acestei sesiuni interactive de comunicare, adolescenții vor primi sfaturi practice despre cum să își gestioneze mai ușor emoțiile atunci când vorbesc în fața unei audiențe și cum să transmită mai eficient un mesaj într-un discurs public.

 

Cum schimbăm lumea dacă oamenii nu încearcă

La întâlnirea de debut, managerul proiectului, Cristi Stancu, se arăta plăcut surprins de dorința de schimbare manifestată de elevii de-a XI-a prezenți în sală. „Elevii ne-au întrebat cum putem schimba lumea în mai bine dacă oamenii din societate nu cred și nu încearcă acest lucru. Motiv pentru care le-am spus că nu putem schimba toți oamenii, dar putem începe acest lucru cu noi înșine, iar mai apoi încercăm cu cei din jur, împreună, găsind și împărtășind experiența cu oameni cu valori comune, declara Cristi Stancu.

Ce se predă în școală e departe de realitate

Prezent la evenimentul lansării proiectului JCI TEEN EDU, i-am adresat lui Vicențiu Vâjoi, administratorul firmei Blike Development, o provocare. Într-o știre de dată recentă, se afirmă că pe piața românească ar fi nevoie de vreo 40.000 de specialiști în domeniul IT. Unde ar urma să profeseze? Media de vârstă a angajaților firmei noastre este undeva pe la 24-25 ani și avem angajați chiar și de anul acesta, absolvenți de mate-info de la Ovidius. Este o plajă atât de largă cea a serviciilor IT încât pe fiecare zonă, pe fiecare pătrățel este loc pentru un specialist. Pentru că sunt și foarte multe domenii: programare, design, grafică, service, absolut orice. Iar dacă vin specialiști asta înseamnă calitate și randament maxim. Ceea ce la ora actuală nu se întâmplă și de aceea se lucrează cu mână de lucru din afară, în special indieni, pakistanezi, pe diverse site-uri, gen freelancer. Aici în Constanța, ca și idee, din câte știu eu de la noii angajați, au fost în promoție vreo 15-20 de studenți, adică destul de puțini absolvenți de mate-info, la Universitatea Ovidius, cu studiu în engleză. Nu toți sunt foarte buni, pentru că școala îi ajută să aibă o direcție, dar nu-i pregătește pentru ceea ce înseamnă mediul de lucru efectiv. Ce se predă în școală, cu ce se întâmplă în mediul de lucru sunt total diferite ca și concepte, a mai spus același interlocutor.

Din păcate, lipsa practicii face diferența dintre absolvenți și viitorii angajați, dar care pare să nu intereseze pe nimeni, din moment ce există atât de mulți licențiați vânzători prin mall-uri.

Simona ANGHEL