După un lung război al nervilor, iată că „meciul“ dintre prof. Camelia Isabela Marcu, fost director al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, și prof. Petrică Miu, inspector școlar general, a fost adjudecat în favoarea, evident, a… șefului. În ciuda a toate concursurile pe care le-a susținut prof. Marcu.

Decizia de încetare din funcția de director a prof. Marcu a sosit ieri, iar astăzi, la ora 12,30 este convocat consiliul profesoral la Liceul „Madgearu“, pentru alegerea unui nou director.

Intențiile fostului director sunt cât se poate de clare, și anume să acționeze în instanță această decizie chiar astăzi. „La regulament scrie clar că dacă primarul nu îți cere să faci audit ție, ISJ, tu nu ai voie să faci audit și să spui că în baza hotărârii consiliului de administrație demiți directorul. Încă din noiembrie 2016 dânsul a afirmat că se va vedea că nu voi fi un manager bun. Probabil nu s-a așteptat că voi fi admisă în urma rezolvării contestației mele. Pentru mine nu este un eșec, ci un pas înainte. Oricând aș putea merge la minister cu domnul Miu la concursul de inspector școlar general și să-i arăt de ce nu merge acolo, pentru că nu știe să tehnoredacteze. E chiar jenant ca tu, inspector general numit fără concurs, să demiți pe cineva numit prin concurs“, mi-a mai declarat prof. Marcu.

S-ar părea că nici concursul susținut de inspectorii școlari constănțeni nu-i mai stă în cale generalului Miu, ale cărui intenții de rotire a cadrelor vor continua și la sediul din str. Mihai Eminescu.

Simona ANGHEL