Cu ocazia activităților prilejuite de sărbătoarea Zilei Armatei României, în cadrul programului Ministerului Apărării Naţionale ”Ziua Armatei în şcoli”, 60 de elevi ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia au participat în data la Ziua Porţilor deschise organizată de Unitatea Militară UM01459. Elevii claselor a X-a A și a IX-a A au fost însoțiți de prof. Elena Nechita și prof. Daniela Avram.ziua armatei11

Activitatea a urmărit dezvoltarea sentimentului patriotic al elevilor participanți, cunoaşterea specificului profesiei de militar, dar și cunoaşterea ofertei educaţionale a Ministerului Apărării Naţionale.

consilier de imagine,

prof. Gina Șerban

Elevii din Murfatlar, interesați de cariera militară

Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu”  Murfatlar a desfăşurat activitatea educativă „Ziua Armatei în şcoli” în parteneriat cu Unitatea Militară 01783 Murfatlar, având drept scop promovarea imaginii armatei române în rândul tinerei generații.

Manifestările coordonate de prof. Popescu Lavinia și prof. Popa Gafia au avut menirea de a conștientiza elevii asupra rolului armatei române în cele două conflagrații mondiale și de a aprecia spiritul de sacrificiu, dragostea de ţară, respectul față de culorile drapelului și jertfa înaintaşilor.

Domnul căpitan Păscălin Claudiu le-a vorbit elevilor despre semnificaţia zilei de 25 Octombrie pentru Armata română, iar elevii au avut prilejul să asculte relatări din viața militară, să adreseze întrebări privind cariera militară, greutăţile întâmpinate, pericolele din teatrele de operații, în care militarii din Murfatlar au desfășurat misiuni. De asemenea, au fost prezentate tipuri de echipament militar specific. Elevii interesaţi în a urma o carieră militară au primit informaţii despre studiile necesare, precum și despre specializările posibile în diverse ramuri ale armatei.

Doamna Popescu Lavinia, profesor de istorie, a prezentat „Lecţia de istorie” potrivită acestui moment, ascultată cu interes de cei prezenți.

Doamna director, prof. Ene Ulgean, a apreciat activitatea aceasta și a încurajat elevii să învețe în contexte noi.

Ca semn de respect și recunoștință pentru jertfa înaintașilor, elevii Școlii Gimnaziale “Adrian V. Rădulescu” au participat la ceremonia care s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din Murfatlar în ziua de 25 Octombrie, organizată de unitățile militare din garnizoana Murfatlar și au depus coroane de flori.

Consilier de imagine,

prof. înv. primar Păscălin Daniela

La fel și colegii lor din Medgidia

medgidiaMarți, 24 octombrie 2017, elevii claselor a XII-a ai Liceului Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia au marcat Ziua Armatei printr-o vizită tematică la U.M. 01459 Medgidia. Organizată ca o zi a porților deschise, activitatea s-a dorit a fi una de consiliere și orientare pentru viitorii absolvenți de liceu care sunt interesați de oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale și care doresc să îmbrățișeze o carieră militară.

Consilier de imagine,
Prof. Elena Roxana POPESCU