În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2017 a avut loc la Agrupamento de Escolas Dr. Costa Matos din Vila Nova de Gaia, Portugalia, cea de a treia întâlnire de lucru din cadrul proiectului Erasmus + WIDE (Witnessing Domestic Violence and an Audit Education in the School System), acțiunea cheie: cooperare pentru inovare și parteneriate strategice, cod: 2016-1-ITO-KA201-024390. În acest proiect, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța este partener alături de: Associazione Spazio Donna Onlus din Caserta, Italia, Liceul Industrial din Sabadell, Spania, Școala Generală Ludwig van Beethoven din Casaluce, Italia, Universitatea Autonomă din Barcelona și Rețeaua de școli Dr. Costa Matos din Vila Nova de Gaia, Portugalia.

În cadrul întâlnirii, partenerii au prezentat materialele create în vederea defintivării modelului de intervenție WIDE și au abordat aspecte legate de cursurile de formare pe modelul WIDE, care se vor derula în fiecare dintre școlile partenere. De asemenea, s-au discutat și aspecte legate de diseminarea produselor proiectului. Modelul va veni în sprijinul profesorilor care vor putea identifica și ajuta copiii care au asistat sau asistă la scene de violență domestică și ale căror performanțe școlare sunt afectate de aceste experiențe traumatizante.

În urma acestei întâlniri, la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța a avut loc Cursul de formare pe modelul WIDE, în zilele 2 și 3 noiembrie 2017. Acesta a fost susținut de psihologi formatori din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a Centrului de Educație Incluzivă Delfinul Constanța  și de  psihologul școlar al liceului. Au participat 25 de profesori din cadrul liceului, iar cursul de formare va contribui la perfecționarea competențelor psihologice, relaționale, de comunicare și metacomunicare ale participanților și va înlesni formarea unui comportament prosocial atât în rândul elevilor, cât și în cel al profesorilor.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în perioada 6 – 8 septembrie 2018 la Caserta, Italia.

Director,

Prof. Elena Crăcea