ASOCIAȚIA „SPERANŢA PENTRU OCROTIREA BOLNAVILOR CU SIDA”, cu sediul în județul Constanţa, comuna Mihail Kogălniceanu, continua derularea Proiectului „Educatie pentru sanatate” care are ca obiectiv creşterea nivelului de informare a elevilor cu privire la infecţia HIV, problematica persoanelor seropozitive, conştientizarea comportamentelor la risc şi a mijloacelor de prevenire a ITS, cu accent pe infecţia HIV.

De asemenea, proiectul  promovează interdisciplinaritatea, noile educaţii, colaborarea, prietenia, toleranţa şi lucrul în echipă şi  are ca scop final realizarea unor legături eficiente cu ajutorul  activităților de informare, în scopul demultiplicării experienţei câştigate, pentru diversificarea strategiilor și metodelor educației non-formale.

Astfel, au beneficiat de informatii elevii Liceului „Emil Palade” din localitatea Constanta, Liceului Teoretic din localitatea Baneasa, Scolii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Dorobantu, urmand ca activitatile de informare sa se desfasoare si la Universitatea „Ovidius” Constanta si Scoala Gimnaziala din localitatea Nicolae Balcescu.

Proiectul este finanţat prin U.N.O.P.A. (UNIUNEA NAŢIONALĂ A ORGANIZAŢIILOR PERSOANELOR AFECTATE DE HIV/SIDA) de către JANSSEN.

      „Educatia pentru sanatate ar trebuie sa fie o preocupare majora a tuturor, pentru ca generatia viitoare sa fie mai lipsita de boli, mai echilibrata si, de ce nu, mai fericita”- declara Mariana Enache, asistent social in cadrul Asociatiei Speranta.