Hotărât lucru, actualul inspector școlar general interimar Petrică Miu este total opus antecesorului său, Gabriela Bucovală, dată la o parte cu multă lejeritate, dar a cărei reîntoarcere se apropie…

E drept, Miu are nas de politician și a mirosit că presa are nevoie de titluri șocante, care să cadă ca un trăznet și să facă deliciul cioclilor și atunci, dacă la ultima conferință de presă a fost cam prea liniște, de data aceasta a făcut… dezvăluiri.

Pe de o parte, conferința de astăzi se anunțase ca fiind foarte interesantă, întrucât proiecția planului de școlarizare pentru anul viitor ar merita ceva scuturări de prea multe specializări inutile la admiterea în a IX-a. Ca să nu mai vorbim de clase inutile, aruncate prin mediul rural și care rămân necontrolate cu anii de inspectorii școlari de sector. Ba chiar, cum recunoștea generalul, destule clase sub efective, ținute în schemă doar de dragul normelor.

Revenind, însă, la cele două„ mari“ teme ale conferinței de azi, ele au vizat neplata orelor de sport către învățători și deciziile eronat emise de angajare ale cadrelor didactice titulare, din ultimii patru ani, în cadrul unor instituții care și-au modificat denumirea sau, pe fondul schimbării rețelei școlare, unele pierzându-și personalitatea juridică și trecând în structura altor școli.

Așa că, pentru elucidarea acestui „dezastru“, generalul Miu a solicitat sprijin Ministerului Educației, spre o clarificare a situației în termenii cei mai legali posibili.

Dacă prof. Gabriela Bucovală a refuzat să „transpire“ sau să… transpară orice informație legată de bucătăria internă din ISJ Constanța, iar prof. Răducu Popescu nu înceta să laude „cea mai bună echipă din toate timpurile“, s-ar părea că generalul Miu reeditează mandatul din 2009, când au dat bir cu fugiții o serie de inspectori, pe motiv de… incompatibilitate nedeclarată la avocat 😊

Gurile rele spun că are mandat de la partid să o scoată din cursă pe prof. Alina Codreanu și să readucă un fost locatar în fotoliul de general adjunct. Iar împotriva prof. Bucovală trebuia făcut ceva că, deh, se apropie termenul de… reîntoarcere. Cât despre Răducu Popescu… îl doare la bașcheți.

xxx

Mărturisesc că mi-aș fi dorit cu adevărat să-l văd pe generalul interimar Petrică Miu că acționează fix acolo unde interesează pe toată lumea, și anume la planul de școlarizare, întrucât sunt atâtea de schimbat pentru ca viitorul elevilor din mediul rural să fie mai clar proiectat.

Simona ANGHEL