Profesorii Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia au ales să marcheze ziua toleranței prin activități la clasă cu scopul de a conștientiza elevii cu privire la pericolele intoleranței față de semeni și de a promova drepturile omului, drepturile copilului și educația pentru toleranță și diversitate culturală.

Astfel, prof. Șerban Gina va prezenta elevilor clasei a X-a C filmul ”Spune NU violenței”, film realizat de elevii clasei a XI-a A. Elevii clasei a X-a C sub îndrumarea doamnei profesor vor realiza animații pe calculator pe tema ”Fără ură, cu toleranță”.

Doamnele profesoare Avram Daniela și Chirea Elena vor realiza activități cu elevii claselor a IX-a B și a IX-a C pe tema ”Să fim toleranți!”. Elevii vor prezenta refarate, desene, vor realiza postere, eseuri și prezentări Power Point.

Doamna profesor Grigorescu Aurelia va lucra cu elevii clasei a XII-a D un portofoliu ce va cuprinde definiții, aplicații, povestiri, pilde, proverbe și un slogan pe tema toleranței.

Prin aceste activități le reamintim elevilor că trebuie să fie toleranți în fiecare zi și să nu folosească violența verbală sau fizică atât în viața de zi cu zi cât și în mediul online.

 Director,                                                     Consilier de imagine,

prof. Furtună Marius                                                prof. Șerban Gina