Amfiteatrul “Coriolan” al Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” a găzduit întâlnirea anuală a claselor a IX a bilingv franceză din oraşul Constanţa. La întâlnire au participat, alături de elevii de la CNMB şi colegii lor de la Liceul Teoretic “ Ovidius” şi Liceul Teoretic “George Călinescu”.

După un moment în care elevii celor trei licee s-au prezentat în manieră mai puţin convenţională, folosindu-se fiecare  de talentul propriu pentru a-şi impresiona colegii, a urmat lucrul în echipe mixte pentru realizarea unui poster pe tema cuvântului « voix » (voce), unul dintre cele 10 cuvinte tematice propuse pentru anul 2018 de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Colaborarea în echipă, găsirea unei idei şi prezentarea posterului realizat au fost aspectele  care  i-au unit pe membrii fiecărei grupe, între elevi instalându-se destul de repede o atmosferă de competiţie pozitivă marcată de respectul pentru munca celuilalt precum şi de curiozitatea descoperirii unor idei originale.

Îndrumaţi cu tact de către doamnele profesoare Doina Grapă (de la CNMB, organizatoarea activităţii), Janetta Bărăitaru, Marinela Mitrenga (de la Liceul « G. Călinescu») şi Mariana Popovici (de la Liceul « Ovidius»), elevii au reprezentat în imagini originale perspectiva lor adolescentină asupra sensurilor multiple ale cuvântului « voix».

Responsabil comunicare,

Prof. Florentina Gheorghe