premiu liceul internationalÎn perioada 24-26 noiembrie a avut loc în Estonia, la Tallin, cel mai mare Festival al Roboților din Europa, ROBOTEX, organizat de către cele mai bune universități din Estonia, unde elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța au obținut Premiul II la categoria Lego Sumo – 3 kg. Echipa Big GGBot, formată din Alexandru Oprea, Tiberiu Georgescu și Radu Zevri, toți elevi în clasa a XII-a și multi-premiați la diferite concursuri și olimpiade de robotica, informatică, fizică și matematică, a reușit performanța de a ajunge în finala unui mega-concurs cu 1600 de roboți, 3700 de participanți și peste 15.000 de spectatori.

Liceul Teoretic Internațional de Informatică a participat la acest concurs cu 4 echipe, specialitatea lor fiind, bineînțeles, categoria Lego Sumo, atât 1 cât și 3 kg, misiunea roboților fiind de a-și da jos din ring oponentul. Alături de echipa Big GGBot, au intrat în competiție și echipa BOBTRIX, formată din Carmen Monac și Andreea Popescu, iar fetele au obținut locul IV la categoria Lego Sumo – 1 kg; echipa Septimus Prime, formată din Septimiu Călin, Vlad Filip, Andrei Hălciug, Răzvan Zamfir și Rareș Andrei și echipa PI Eater, formată din Alexandru Semplican. Profesorul coordonator al elevilor este dl. Murat Altun, profesor de informatică la Liceul Internațional.premiu liceu

Echipa medaliată, BIG GGBot, a obținut ca premiu un trofeu, diplome, un set Lego EV3 în valoare de 500 Euro și vouchere de cumpărături. De asemenea, ei au fost invitați și au toate cheltuielile asigurate la concursul Robotic Tournament, pentru a-și putea lua revanșa și a obține locul I mondial. Concursul va avea loc în Polonia, în data de 17 martie 2018 și este organizat de Tehnica UZespół Szkół.

Într-o lume în care tehnologia robotizată tinde să ia din ce în ce mai multă amploare, noi, echipa Liceului Teoretic Internațional de informatică, încercăm sa-i sprijinim pe elevii noștri să fie cu un pas înainte, să facă parte din cei care dau tonul în inovație, să-și urmeze visurile conform cu ceea ce îi pasionează. Experiența acestui concurs a fost una deosebită pentru elevi, o incununare a rezultatelor unui an plin de succese, și un imbold pentru succese și mai mari pe viitor.

Consilier de imagine

Ioana Stochita