Marți, 19 decembrie, Şcoala Gimnazială „George Enescu” Năvodari va organiza cea de-a IX-a ediţie a festivalului de poezie amuzantă, În aşteptarea lui Moş Crăciun.

Acest festival se desfășoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” Constanţa, fiind înscris în Calendarul activităților  educative județene, din acest an școlar.

Scopul acestei activități este formarea şi dezvoltarea respectului pentru folclorul românesc, dar și cultivarea interesului pentru păstrarea tradiţiilor românești, în rândul elevilor.

Festivalul se adresează elevilor din ciclul primar, anunțându-și deja  participarea numeroase școli din județ. Elevii se vor prezenta în fața juriului cu propriile creații, adică poezii amuzante care să stimuleze buna dispoziție și să pună în valoare creativitatea micilor concurenți. Juriul va aprecia încadrarea în tematica propusă, originalitatea prezentării, dar și ținuta artistică, vestimentară în conformitate cu momentul ales. Premianții vor primi diplomele, iar Moș Crăciun va fi așteptat într-o atmosferă de veselie. Spiritul Crăciunului va fi reînviat într-o manieră plină de amuzament prin texte poetice rimate și ritmate create de micii concurenți care se vor prezenta în fața juriului, stimulând astfel sosirea grabnică a Moșului.

Manifestarea se va  desfăşura în Aula  Universității de Marină Civilă Constanța, începând cu  ora 16.

Prof. Liliana IANȚUC