Peste 650 de elevi din mediul rural au participat,  în perioada octombrie-decembrie 2017, la campania de marketing „Fii SMART, fii student!”, organizată de  Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) în liceele județului Constanța Campania a promovat necesitatea urmării unei rute universitare și prevenirea abandonului școlar.

În desfășurarea campaniei, s-au implicat echipe de studenți voluntari ai UOC, care au împărțit materiale de informare elevilor și au purtat discuții cu aceștia despre experiența ca student și  oportunitățile oferite de învățământul superior. Peste 600 de elevi au participat, de asemenea, la ședințe de consiliere vocațională, iar rezultatele discuțiilor purtate în aceste ședințe au oferit o imagine a percepției elevilor din mediul rural asupra continuării studiilor și a domeniilor pe care aceștia intenționează să le urmeze. Feed-back-ul acestora a fost unul pozitiv. Totodată, cadrele didactice ale liceelor vizitate au reiterat importanța unor astfel de evenimente și a promovării relațiilor de cooperare dintre mediul preuniversitar și cel universitar.

În spiritul acestei colaborări, la finalul campaniei, a fost creat un grup on-line, prin intermediul căruia, studenți voluntari, elevi, cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar și consilieri vocaționali vor continua să comunice, să dezbată subiecte de interes comun, contribuind astfel la crearea unei rețele comunicaționale ai cărei beneficiari vor fi deopotrivă elevii și studenții.

Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța