Reţeaua Butterfly Dreamer Network este oficial membră în Forumul de consultare publică, comunicare şi dezbateri în vederea pregătirii şi exercitării Preşedenţiei României la Consiliul Uniunii Europene în 2019.

colegiul mircea 12Delia Cristiana Stamate, o tânără din Constanţa, stabilită la Bruxelles, încă din 2015, cel mai tânăr membru în bord și coordonator de proiecte internaţionale în cadrul reţelei, a reuşit să includă Butterfy Dreamer Network în acest forum, unde vor participa membri ai reţelei, la următoarele dezbateri: cultură, tineret şi sport; dezvoltare generală; educaţie şi formare; mediu şi schimbări climatice; ocuparea forţei de muncă.

Alături de Miruna Apetroaei, coordonator de proiecte la nivel local, şi Ghiţă Petruş, CEO şi project manager, Butterfly Dreamer Network, a organizat încă din 2013 până în prezent conferinţe, workshopuri şi diferite seminarii, pentru persoanele cu vârste între 14 – 60 de ani în Constanţa, în cadrul Colegiului „Mircea cel Bătrân” Constanţa, pe diferite teme, precum public speaking, leadership, antreprenoriat, dialog structurat, managementul proiectelor etc.

Reţeaua este extinsă la nivel internaţional, în aproape toate ţările Uniunii Europene, în Japonia, Pakistan, Nepal şi Ghana, având proiecte în desfăşurare pe tot parcursul anului. De asemenea, cei trei coordoneaza încă din 2016, un program de internship global, ajuns la cea de a treia ediţie, lucrând cu voluntari din Romania, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Albania etc. Anul acesta, cei trei au fondat şi un program de mentorship la nivel global, unde tinerii profesionişti din Europa vor putea oferi şansa tinerilor din Pakistan, care nu au acces la educaţie, să primească sfaturi şi cursuri în diferite domenii, de la specialişti.

Delia a spus că aderarea la acest forum reprezintă o şansă extraordinară oferită tinerilor voluntari din reţea. „Credem în tineri şi în România” a fost mesajul pe care ea l-a transmis şi prin urmare ne-a informat că la dezbateri vor participa voluntari ai reţelei, interni din cadrul programului de internship global pe care îl coordonează alături de Miruna şi Ghiţă. Tinerii ce vor participa sunt din Iaşi, București şi Craiova: Miron Maria Mirabela, Paun Daniel şi Maria Andriescu, voluntari şi interni în cadrul reţelei, Aceşti tineri au rezultate academice excepţionale şi au fost pregătiţi de Delia, Miruna şi Ghiţă pentru aceste dezbateri.

Dezbaterile vor incepe pe 19 ianuarie, la Bucureşti, cu Sesiunea plenară, deschisă de  Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, dl. Victor Negrescu şi se vor încheia pe 15 februarie.

Mai multe informaţii vor fi oferite pe siteul reţelei Butterfly Dreamer – blog.butterflydreamer.eu şi pe siteurile de socializare ale reţelei.