Consiliul Județean al Elevilor Constanța a lansat cea mai mare campanie anti-bullying în folosul elevilor constănțeni.

În România, cifrele privind fenomenul de bullying sunt îngrijorătoare conform unui studiu efectuat de Fundația „Salvați Copiii”. Astfel, 1 din 4 copii este umilit în grupul de egali; 3 din 10 copii sunt excluși în mod repetat din cercul de colegi; 4 din 10 copii au fost răniți ca urmare a comportamentelor violente repetate ale altor colegi.

Bullying-ul reprezintă un fenomen de hărțuire cu scopul de a-l umili pe celălalt. Această acțiune repetitivă poate produce victimei răni emoționale și declanșează scăderea încrederii în sine și cât în persoanele din jurul său.

Mai mult, aceasta poate cauza depresii și tulburări de comportament (33,15%), excludere și dificultate în relaționare (29,78%), gânduri suicidale (15,17%), frică și anxietate (12,92%), criză de identitate și singurătate (4,49%).

Proiectul „All different. All equal” promovează conceptul anti-bullying și se va desfășura în mai multe etape.

Prima etapă constă într-un concurs de postere tematice organizat de CJE. Scopul acestora este de a atrage atenția asupra fenomenului extrem de periculos. Orice elev poate participa trimițând lucrările la adresa de e-mail cjeconstantabex@gmail.com, iar câștigătorii desemnați de către Biroul Executiv vor avea ocazia de a deveni noii graficieni ai Biroului de Presă CJE.

Accesați pagina de facebook a Consiliului pentru a rămâne la curent cu desfășurarea campaniei: https://web.facebook.com/cject/ .

„Constat că fenomenul de bullying a cunoscut o creștere semnificativă în județul nostru și de aceea consider că lansarea unei astfel de campanii este imperioasă. Mă bucură impactul pozitiv pe care am reușit să-l obținem prin postările noastre, vizualizate de aproximativ 8.000 de persoane”, afirmă Tasnim Chazli, noul președinte al structurii.

„Încă din timpul mandatului meu am avut planuri mărețe în ceea ce privește implementarea unui proiect de această anvergură și observ cu mândrie că echipa a continuat și a perfecționat ideile din trecut”, ne mărturisește Vlad-Andrei Dogaru, ex-președintele CJE.

xxx

Consiliul Județean al Elevilor Constanța este substructura Consiliului Național al Elevilor, care funcționează în baza Ordinului Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice 3838 din data 23.05.2016, cu rol de partener alături de Ministerul Educației Naționale în cadrul procesului de învățământ, reprezentând elevii din județul Constanța și promovând proiectele și inițiativele acestora.

 

Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Constanța

E-mail: cjeconstantabex@gmail.com

Telefon: 0736 405 515

 

Desen realizat de un elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu”