Ieri, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a avut bucuria să primească delegațiile de elevi și profesori din Franța, Germania și Polonia în cadrul primei întâlniri transnaționale a proiectului Erasmus+ ”Skills for life”. Programul zilei a început la ora 9.30 cu deschiderea festivă în care au fost prezentate grupurile de elevi precum și profesorii coordonatori. Domnul director al instituției, prof. Furtună Marius, le-a urat bun venit invitaților. La rândul lor, profesorii coordonatori din țările partenere le-au vorbit participanților la întâlnire.medgidia11

După deschiderea oficială, elevii au participat la exerciții de spargere a gheții, reușind astfel să se cunoasă și să se împrietenească mult mai rapid.

Începând cu ora 11.00, fiecare țară participantă și-a prezentat instituția de învățământ, localitatea și țara de proveniență. Astfel, elevii au reușit să înțeleagă obiceiurile și cultura fiecărei țări participante în proiect.medgidia12

În partea a doua a zilei, beneficiarii direcți ai proiectului s-au deplasat la Constanța unde au vizitat centrul vechi și au reușit să se cunoască mult mai bine în grupele internaționale participante la jocurile de tip ”escape room”.

Astăzi, începând cu ora 9.00, beneficiarii direcți ai proiectului se vor întâlni cu elevi ai Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia pentru a participa la un atelier de lucru cu tema ”Siguranța pe Internet”. Tot mâine este programată o vizită de tip ”job shadow day” la unul dintre partenerii locali ai proiectului. Ziua se va încheia cu realizarea profilului profesional al fiecărui elev participant la activitate.

1medgidia2Prin activităţile internaţionale derulate în cadrul proiectului “Skills for life” sunt urmărite câteva obiective importante pentru formarea tinerilor europeni: formarea şi dezvoltarea abilităţilor necesare tinerilor în viaţa personală şi profesională; dezvoltarea competenţelor cross-curriculare relevante pentru viaţă şi profesie; sprijinirea participanţilor în înţelegerea cerinţelor de pe piaţa muncii şi orientarea lor şcolară şi profesională; îndrumarea participanţilor pentru a devein cetăţeni mai buni şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi a societăţii în care trăiesc; dezvoltarea de noi metode de predare-învăţare şi realizarea unor activităţi de instruire atractive pentru tineri.

Director,                                                     Consilier de imagine,

prof. Furtună Marius                                                prof. Șerban Gina