Ca în fiecare an, în această perioadă, Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanța organizează în colaborare cu Consiliul Britanic simularea examenelor Cambridge.

Week-endul trecut s-au desfășurat probele pentru Cambridge English Advanced (CAE- nivel C1), iar pentru Cambridge English First for Schools (FCE- nivel B2), vor avea loc pe datele de 17 martie ( probele scrise) și 18 martie ( probele orale).

Înscrierea pentru aceste simulări constă în completarea formularului disponibil pe site-ul https://sites.google.com/site/lgclen/anunturi. După completarea formularului, candidatul primește un mesaj de confirmare a înscrierii. Achitarea taxei de examinare se face  în ziua în care se susține simularea.

Planificarea pentru probele orale va fi afișată la încheierea probelor scrise.Detalii legate de simulare (program, reguli etc), precum și informațiile referitoare de înscrierile la examenele propriu-zise din luna iunie vor fi postate pe același site în timp util.

Certificatele Cambridge au recunoaștere internațională, valabilitate nelimitată și echivalează proba de competențe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat. De asemenea, acestea sunt o condiție esențială pentru efectuarea studiilor în străinătate sau la unele facultăți cu predare în limba engleză din România, precum și pentru obținerea unui loc de muncă mai bun sau a unei burse de studii în alte țări.
Prof. Janetta Bărăitaru