Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia,  a organizat vineri, 9 martie 2018, faza locală a concursului județean din cadrul proiectului educativ ”Talent  și  îndemânare  în  tehnologii”.

Proiectul ”Talent și îndemânare în tehnologii” contribuie la creșterea motivației elevilor pentru practicarea meseriilor căutate pe piața muncii, cu posibilităţi de dezvoltare în comunitățile locale, la implicarea profesorilor în dezvoltarea unor noi atitudini și găsirea de noi soluții pentru protejarea mediului înconjurător.talent si indemanare in tehnologii

În acest an, proiectul propune activități desfășurate atât la nivelul școlilor dar și online, la nivel județean. La activitățile proiectului sunt invitați să participe elevii și profesori de la școli din județul Constanța, pasionați de utilizarea creativă a materialelor reciclabile sau uitate în sertarele bunicilor.

La faza locală au avut loc concursuri pentru: „Talent și îndemânare în slujba unui mediu curat”- realizarea unui motto, a unei embleme și a unei mascote privind utilizarea materialelor nepoluante și a materialelor reciclabile, ”Design culinar” şi ”Crează-ţi singur produse utile”, unde, alături de elevii Liceului Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, au participat și elevii de la  Colegiul Tehnic “Nicolae Titulescu” și Colegiul ”Dobrogea” Castelu.

Împreună și-au dovedit creativitatea, talentul și priceperea,  realizând  mâncăruri tradiționale românești dar și mascote, embleme, obiecte de decor, cadouri din materiale reciclabile, dedicate evenimentelor din viața cotidiană.

 

 

Consilier de imagine,

Prof. Elena Roxana SICLITARU