Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus, derulează în perioada 2017- 2019 proiectul “Healthy life is happy life”, proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar din cadrul Programul Erasmus+ KA2 cu scoli din: Turcia in calitate de coordonator, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania si Romania, parteneri.

Proiectul pune accent pe formarea și dezvoltarea în rândul elevilor, profesorilor și a comunității locale a unui stil de viață sănătos, acordarea primului ajutor și protecția mediului.

În perioada 18-25 martie 2018, a avut în Bucak-Burdur, Turcia, a doua intâlnire de proiect, schimb de elevi de termen scurt la care au participat câte patru elevi și doi profesori din toate şcolile implicate in proiect. Activitatile s-au desfasurat conform programului stabilit de catre şcoala gazda din Turcia, coordonator prof. Gülșen Topçu.

În prima zi, participanţii și-au prezetat țara și școlile de proveniență, au vizitat școala gazdă și s-au întâlnit cu oficialitățile.

Zilele urmatoare s-au desfășurat activități în concordanță cu tematica proiectului „Healthy life is happy life”: orientare turististica, concurs de biciclete, înălțare de zmee și au învățat sportul tradițional „Bocce”.

Tot acum, elevii și profesorii au participat la un seminar pe tema ,‚Nutriția sănătoasa”și la un curs despre plantarea cedrului. În memoria proiectului Helathy life, echipe formate din câte un copil turc și unul din fiecare țara au plantat câte un cedru.

Activitățile tehnice de proiect au constat în selecția logo-ului și o ședinta de proiect care a vizat aspecte legate urmatoarele mobilități și graficul de activități comune.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesului pentru a face sport și a fi activ și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare. De asemenea, îmbunătățirea abilităților personale interculturale și lingvistice pentru a facilita comunicarea transfrontalieră, promovarea și sensibilizarea cu privire la o învățare europeană pe tot parcursul vieții sunt obiective vizate de proiectul “ Healthy life is happy life”.

Urmatoarea mobilitate se va desfășura în România în perioada 27 mai- 2 iunie 2018 și va avea ca obiectiv formarea profesională a cadrelor didactice pe tema primului ajutor și nutriției sănătoase.

Prof. Florica Nicolae –director