În perioada 7 – 12 mai 2018 se desfăşoară în Belgrad, Serbia, a 35-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2018). 
La BMO 2018 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări invitate).

În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1 cu patru medalii de aur și două de argint. Medaliile de aur au fost obţinute de Edis Memiș (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), Ciprian-Mircea Bonciocat (Colegiul Naţional de Informatică din București), Mihnea Doica (Liceul Internaţional de Informatică din București) , Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internaţional de Informatică din București) , toţi cu punctajul maxim absolut din concurs, iar cele de argint de Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional “C.Brediceanu” din Lugoj).
Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara și profesor Marius Perianu de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina.